De eerste week is bijna voorbij
En ik heb zelf nul patienten gezien. De dienst maandag was erg slow. Er was een patient die 10 AA batarijen had ingeslikt, maar daar hoefden we verder niks mee. Gewoon wachten tot dat hij ze uit poept en natuurlijk de zielenknijpers bellen. Verder was er een man die 50 cocaine bolletjes heeft uit gepoept. Hij wist ook niet waar die vandaan kwamen. Maar goed dat was meer een patient voor de politie om op te nemen.
De dinsdag daarna was nog rustiger aangezien we de dag daarvoor niemand hadden opgenomen. Je hebt met jouw groepie een keer per week dienst en dan zorg de rest voor de week voor de patienten die je hebt opgenomen. En natuurlijk voor de patienten die je eerder al had opgenomen. Ik heb nog helemaal niemand opgenomen dus de dagen in het ziekenhuis duren maar een paar uurtjes. Woensdag en vandaag waren net zo. Morgen zal niet veel anders worden vrees ik. Mijn hoop is gevestigd op aankomende maandag als we weer dienst hebben. Verder volg ik wel wat onderwijs, maar dat is ook geen dagvullend programma.
Gelukkig schijnt de zon en zijn er in kaapstad genoeg dingen om je mee bezig te houden. Ik heb inmiddels een surfboard besteld. En gisteren was de weekelijkse braai (bbq). We hebben met z'n achten gegeten en ik had de allergrootste steaks gekocht die ze hadden. 1.5 kg, zo groot als een A4tje en 3 cm dik. Lekker! De dames hadden salade gemaakt en de Zuid Afrikaanse wijn vloeide rijkelijk.
Dus een goede week zou ik zeggen, met hier en daar ruimte voor verbetering.
klinkt goed... die gezellig met zaklantaarns
( gratis aa batterijtjes ) verlichte bbq, dikke steaks,wijn, sla en " 'n bolletje " toe.
Afrika is toch echt wel anders zeg! of heb je dat hier ook, patienten die vreemde dingen inslikken?
Vraag je dan ook waarom hij dat gedaan heeft, batterijen inslikken? Of zie je meteen al dat hij vreemd is? en hoe komt zo iemand in het ziekenhuis?
En hoe kan iemand nu niet weten dat hij bolletjes slikt?
Uit Micky's verhalen ( bedankt trouwens voor de uitleg over het retro virus, Mick) had ik al begrepen dat ook haar patienten wel aan ander soort kwalen hebben dan ik van hier weet, maar dat geldt dus ook voor de volwassenene?!
Wat doen ze daar trouwens om de artsen etc te beschermen tegen dat vervelende retro virus?
Verder lekker leventje zoals ik dat ken uit Micky's verhalen, maar je mist wat meer serieuze bezigheden geloof ik. Wat voor onderwijs krijg je nog?
Nou ja, een heleboel vragen; ik ben benieuwd naar de antwoorden. Heb je weer iets leuks te doen!
Meneertje!
vreemd hoor, over dat retro virus niet als AIDS mogen benoemen. klinkt alsof het draai vinden op een niet al te vervelend tempo verloopt, klopt dat?
Hey, en die prawns uit District 9 dan, heb je daar veel mee te maken? Of zijn die wel relaxed?
Geniet ervan en hou vol ;-)!
Joe!
Sid