Kalahari
Het is even geleden. Excuus, maar het internet in de noord kaap van zuid africa is zo schaars als water. Dit verslag wordt dan ook uit het pitoreske en decadente Franschhoek geschreven. Maar we hebben het wel verdiend. Julian vindt dit luxe leven in ieder geval geen probleem.
De kalahari was gaaf, fantastisch bizar, en extreem. De temperatuur wisseling van 30 graden zijn loodzwaar. Je hebt de hele dag zo'n raar gevoel, wat je niet kan plaatsen. Het kan natuurlijk ook het eten zijn geweest wat er voor ons klaar werd gemaakt door onze gids 'The ATF'. 'ATF' (Alcohol, Tabacco and Firearms) een Big Farmer, hebben we zo gedoopt omdat hij 's avonds zoop als heel jong RKAVIC bij elkaar, sigaretten rookt als of hij zo aan zijn zuurstof kwam en zijn eigen vlees schoot op de farm. Verder wist hij alles van de omgevening en alle dieren die we zijn tegen gekomen,( Leeuwen, luipaarden, hyenna's, cheetah's, alle mogelijke antilope, 10 verschillende roofvogels en een onder onze tent verdwaalde schorpioen). ATF is nog gestoken door de schorpioen, maar bleef vrij kalm. Ik vroeg of hij nu antidote moest hebben. Maar hij zei dat hij dat over ongeveer 5 minuten zou voelen. Als hij duizelig zou worden dan had hij wel wat tegengif nodig. 'Otherwise it just stings like 50 bee stings, jah'. Een half uur later:' mhhh, my thumb is a bit numb, jah'. Maar goed, het eten bestond elke ochtend uit eieren en 's avonds uit braai (bbq) vlees. Gemsbok steaks van 400 gram waren een bijgerecht. Al het vlees dat niet opging was de volgende morgen om 06:00 ontbijt. Oh ja en elke smaak werd versterkt door Aromate, een soort magi poeder. Op de laatse dag gingen onze darmen zich aanpassen het dieet, en moesten alle ramen van het backie(pick up truck) regelmatig helemaal naar beneden gedraaid worden. Maar de kalahari was gaaf, en koud, stoffig, zanderig. Ik heb de eerste nacht buikspier oefeningen in mijn slaapzak gedaan om het maar warm te krijgen.Na de diepe kniebuigingen ben ik weer in slaap gevallen. Maar de werker stond elke ochtend om 05:30 dus er was niet veel tijd om het koud te hebben.
De dieren waren zo dichtbij.We hebben een troep hyena's en een luipaard zien jagen, helaas hebben ze niet met succes toegeslagen. maar dat zou ook zou zielig geweest zijn voor de gemsbokken en springbokkies.
Vanmiddag staat er wat wijnproeven op het programma, niks te inspannends.
Tot later
hi, weer veilig terug na spannende dingen meegemaakt
te hebben, lees ik. waren jullie in oost-namibië ?ooit was ik in west-namibië...óók rode duinen en woestijn.
zelden heb ik zulke mooie landschappen gezien !
deze tocht vergeten jullie nooit meer, zeker weten.
...en nú neem ik óók een lekker wijntje. gr., mrc
Wauw, wat klinkt dat super! Ben erg jaloers op jullie verzameling dieren.....
Je hebt zeker wel verzwegen dat je (bijna) dokter bent toen the ATF werd gestoken door de schorpioen? ;-)
Heel veel plezier in Franschhoek, (Nog eten bij Ruben's?) En ga een tour doen en proeven bij Dieu Donné!
Kussen
Lieve Pieter,fantastisch avontuur zeg en ik blij dat je weer bereikbaar bent!
Leven er eigenlijk ook nog mensen in de Kalahari, van de oorspronkelijke bewoners bedoel ik?
En ik dacht dat het een woestijn is, maar toch al die dieren.
En héb je gezegd dat je bijna dokter bent?!
Veel liefs en een zoen, mamma
Ik vond het vooral leuk om te weten dat jullie heel erg hebben zitten scheten in de auto. Dat soort details geven je verhaal wat jeu :)
Veel plezier nog!
Sjeu, zjeu, jus, joie de vivre